İçeriğe geç

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

    Asya mutfağından olan ahtapotlar, evde pratik bir şekilde pişirilebilir. Ahtapot tarifi için gereken malzemeler, taze ahtapot, 1 adet kuru soğan, 3-4 çay kaşığı tuz, tereyağı, sarımsak, marul, limon ve zeytinyağı gerekiyor. Ahtapot nasıl pişirilir genel olarak şöyledir:

    • Ahtapotu iyice temizleyin ve başını yarın.
    • Düdüklü tencere içerisine koyarak üzerine su ekleyin, üzerini geçmesine dikkat edin.
    • 3-4 çay kaşığı tuz ilave ettikten sonra içine soğan ekleyin.
    • Önce büyük ateşte sonra küçük ateşte 1 saat tutun.
    • Düğmelerini sıyırdıktan sonra tüketebilirsiniz. İsteğe göre zeytin yağı, limon ve diğer malzemelerle hazırladığınız salatayla birlikte tüketebilirsiniz.
    • Ahtapotlarınızı bol domatesli yahni ile yapabilirsiniz. Bu noktada tercihlerinize göre kullanmanızı öneriyoruz.
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.