Asya mutfağından olan ahtapotlar, evde pratik bir şekilde pişirilebilir. Ahtapot tarifi için gereken malzemeler, taze ahtapot, 1 adet kuru soğan, 3-4 çay kaşığı tuz, tereyağı, sarımsak, marul, limon ve zeytinyağı gerekiyor. Ahtapot nasıl pişirilir genel olarak şöyledir:
- Ahtapotu iyice temizleyin ve başını yarın.
- Düdüklü tencere içerisine koyarak üzerine su ekleyin, üzerini geçmesine dikkat edin.
- 3-4 çay kaşığı tuz ilave ettikten sonra içine soğan ekleyin.
- Önce büyük ateşte sonra küçük ateşte 1 saat tutun.
- Düğmelerini sıyırdıktan sonra tüketebilirsiniz. İsteğe göre zeytin yağı, limon ve diğer malzemelerle hazırladığınız salatayla birlikte tüketebilirsiniz.
- Ahtapotlarınızı bol domatesli yahni ile yapabilirsiniz. Bu noktada tercihlerinize göre kullanmanızı öneriyoruz.