İçeriğe geç
Ana sayfa » Kişisel Gelişim » Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

    Asya mutfağından olan ahtapotlar, evde pratik bir şekilde pişirilebilir. Ahtapot tarifi için gereken malzemeler, taze ahtapot, 1 adet kuru soğan, 3-4 çay kaşığı tuz, tereyağı, sarımsak, marul, limon ve zeytinyağı gerekiyor. Ahtapot nasıl pişirilir genel olarak şöyledir:

    • Ahtapotu iyice temizleyin ve başını yarın.
    • Düdüklü tencere içerisine koyarak üzerine su ekleyin, üzerini geçmesine dikkat edin.
    • 3-4 çay kaşığı tuz ilave ettikten sonra içine soğan ekleyin.
    • Önce büyük ateşte sonra küçük ateşte 1 saat tutun.
    • Düğmelerini sıyırdıktan sonra tüketebilirsiniz. İsteğe göre zeytin yağı, limon ve diğer malzemelerle hazırladığınız salatayla birlikte tüketebilirsiniz.
    • Ahtapotlarınızı bol domatesli yahni ile yapabilirsiniz. Bu noktada tercihlerinize göre kullanmanızı öneriyoruz.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.