Ankara tava tarifi için gereken malzemeler 350 gr kuşbaşı doğranmış et, 1,5 su bardağı arpa şehriye, 1 adet orta boy domates, 3 adet sivri biber, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve kimyon gerekiyor. Ankara tava nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Ankara tava yapımı için tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
- Isınan yağın üzerine 350 gram kuşbaşı doğranmış eti ekleyin.
- Etleri suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini biraz geçecek kadar su dökerek yumuşayana kadar pişirin.
- Etler pişince üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet ince soğan ekleyin ve 2 dakika kavurun. Tencereye 3 adet küçük doğranan sivri biber ve küp halinde doğranan domatesleri koyarak kavurun.
- Tencereye 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek kavurun.
