İçeriğe geç

Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır?

    Arabaşı çorbası tarifi için gereken malzemeler, 1 kilo tavuk, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet limon suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 litre su, 1,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 su bardağı su gerekiyor. Arabaşı çorbası nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Çorbanın hamurunu hazırlayın ve 3 su bardağı su ve tuzu tencereye alarak kaynamaya bırakın. Kalan su ve unu ayrı bir kapta boza kıvamına gelene kadar çırpın.
    • Kaynayan suya ekleyin ve pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    • Hafif ıslatılmış orta boy yuvarlak tepsiye dökün, buzdolabında 4 saat dinlendirin.
    • Çorba için tavuğu 1,5 litre su ile haşlayın, suyunu süzdükten sonra tavukları didikleyin.
    • Bir tavada 1 su bardağı unu yakmadan hafif rengi dönene kadar kavurun ve kavrulan unu kaseye alarak su ile açın.
    • Tencereye yağ ve salçaları alarak kavurun, tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Didilmiş tavukları ekleyerek çorba kıvamı koyu olursa kaynamış suyu ekleyin.
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.