Arabaşı çorbası tarifi için gereken malzemeler, 1 kilo tavuk, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet limon suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 litre su, 1,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 su bardağı su gerekiyor. Arabaşı çorbası nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Çorbanın hamurunu hazırlayın ve 3 su bardağı su ve tuzu tencereye alarak kaynamaya bırakın. Kalan su ve unu ayrı bir kapta boza kıvamına gelene kadar çırpın.
- Kaynayan suya ekleyin ve pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Hafif ıslatılmış orta boy yuvarlak tepsiye dökün, buzdolabında 4 saat dinlendirin.
- Çorba için tavuğu 1,5 litre su ile haşlayın, suyunu süzdükten sonra tavukları didikleyin.
- Bir tavada 1 su bardağı unu yakmadan hafif rengi dönene kadar kavurun ve kavrulan unu kaseye alarak su ile açın.
- Tencereye yağ ve salçaları alarak kavurun, tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Didilmiş tavukları ekleyerek çorba kıvamı koyu olursa kaynamış suyu ekleyin.