İçeriğe geç

Arabaşı Hamuru Nasıl Yapılır?

    Arabaşı hamuru tarifi için gereken malzemeler, 1 adet bütün tavuk, 20- 25 adet kurutulmuş acı biber, 3 adet soğan, sıvı yağ ve tuz gerekiyor. Hamuru için 10 su bardağı su, 2 su bardağı un, 2 tatlı kaşığı tuz gerekiyor. Arabaşı hamuru nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Tencerenize 6 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek kaynamasını bekleyin.
    • Farklı bir kapta 4 su bardağı suyu ve unu güzelce çırpın. Kaynayan su içine yavaş yavaş karıştırarak dökün.
    • Kaynadıktan sonra 10-15 dakika sürekli karıştırarak pişirin.
    • Daha önce ıslatılan tepsiye dökün ve soğuması için buzdolabına koyun.
    • Servis etmek istediğinizde hamuru istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.