İçeriğe geç

Arap Tavası Nasıl Yapılır?

    Arap tavası tarifi için gereken malzemeler, 700 gram kıyma, 4 orta boy patates, 5 adet yeşil biber, 3 adet kırmızı biber, domates, 2 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, tereyağı ve pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı su gerekiyor. Arap tavası nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Arap tavası için sebzeleri temizleyerek yıkayın.
    • Patatesleri minik küpler halinde doğrayarak kenara koyun.
    • Biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
    • Sarımsakları doğrayın ve tüm doğranan sebzeleri tepsiye koyarak kıymaları ilave edin.
    • Üzerine tuz, salça, baharat, yağ ve suyu koyarak karıştırın.
    • Üzerine tereyağından küçük parçalar koyun ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.