İçeriğe geç

Arap Tavası Nasıl Yapılır?

    Arap tavası tarifi için gereken malzemeler, 700 gram kıyma, 4 orta boy patates, 5 adet yeşil biber, 3 adet kırmızı biber, domates, 2 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, tereyağı ve pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı su gerekiyor. Arap tavası nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Arap tavası için sebzeleri temizleyerek yıkayın.
    • Patatesleri minik küpler halinde doğrayarak kenara koyun.
    • Biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
    • Sarımsakları doğrayın ve tüm doğranan sebzeleri tepsiye koyarak kıymaları ilave edin.
    • Üzerine tuz, salça, baharat, yağ ve suyu koyarak karıştırın.
    • Üzerine tereyağından küçük parçalar koyun ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.