Arnavut böreği tarifi için gereken malzemeler, 6 su bardağı un, 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı su gerekiyor. Yufka katları için 1,5 su bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı gerekli. Ispanaklı iç harcı için 600 gram ayıklanmış ıspanak yaprağı, 100 gram lor peyniri, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber. Üzeri için 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt gerekiyor. Arnavut böreği nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Böreklik unu kaba alın, içine tuz ekleyin. Zeytinyağı, su ve üzüm sirkesini azar azar ekleyerek yoğurun.
- Yoğurduktan sonra 30 dakika dinlendirin. Börek iç harcı için ıspanakları ince kıyın. Karabiber ve tuzla karıştırın. Lor peynirini de karıştırarak az miktarda su ekleyin.
- Dinlenen hamuru üç eşit bezeye ayırın ve merdane yardımıyla unlanmış hamuru tabak büyüklüğünde açın.
- Üzerlerine zeytinyağı sürerek oklava yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünce ince açarak yufkaları 6’lı ve 7’li gruplar şeklinde üst üste koyun.
- Üzerini 7 kat yufkadan oluşan hamur katıyla kapatın, kenar kısımlarını tabana ittirerek hava almaması için büzerek kapatın.
- Hazırlanan börek üzerine zeytinyağı ile çırpılan yoğurdu sürüp 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
