Arnavut ciğeri tarifi için gereken malzemeler, 700 gram kuzu ciğeri, 1 çay bardağı un, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul veya toz biber, kızartma için 2 çorba kaşığı un, 1,5 su bardağı sıvı yağ, kuru soğan, maydanoz, kimyon gerekiyor. Arnavut ciğeri nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Ciğeri küp küp doğrayın ve iyice yıkayın. Derin bir kapta tuz, un, kırmızı biberi karıştırarak ciğerle harmanlayın.
- Kızgın yağa elinizle hafif unu kapta bırakın, atılan ciğeri 1-1,5 dakika kızartın.
- Yağdan ciğeri süzerek alın ve ikinci kızartma işlemi için yağın kızmasını beklerken derin kaba azar azar 2 kaşık unu ciğerin üzerine serpin.
- Ciğeri tekrardan yağa atarak 1 dakika kızartın. Üzerine maydanozlu soğanlı piyazı ekleyerek servis yapın.