Arpa şehriye tarifi için gereken malzemeler, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı arpa şehriye, tuz, 3 su bardağı sıcak su yeterli olacaktır. Arpa şehriye pilavı nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Pilav tenceresi içerisine tereyağını koyun ve ardından eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyin.
- Şehriyeleri ekledikten sonra kırmızılaşana kadar kavurun.
- Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, gerekirse ilave yapabilirsiniz.
- Pilavın durumuna göre su ekleyebilir veya elinizde mevcutsa aynı ölçüde su yerine tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
- İsteye bağlı olarak bulyon ekleyin ve en son aşamada tuz ekleyerek kapağını kapatın. İsterseniz pilav içine domates ekleyerek sebzeli yapabilirsiniz.
- Şehriyeler suyu çektiği zaman altını kapatabilirsiniz.
