Her balığın yağ oranı ve büyüklüğüne göre uygun bir pişirme şekli mevcuttur. Aynı zamanda pişirme sırasında ihtiyaç duyulan omega-3 yağ asitlerinin korunması da büyük bir önem taşır. Balık nasıl kızartılır aşamalarıyla şu şekildedir:
- Balıkları yıkayarak suyunu tamamen süzdükten sonra yağlayıp unlayabilirsiniz. Böylece daha az yağ çeker.
- Balıkları tavaya koymadan önce yağı iyice kızdırın, kızgın olmayan yağda erkenden bırakılan balıklar daha fazla yağ çekecektir.
- Bol ve kızgın yağda kızartmaya başlayabilirsiniz fakat yağ içerisinde balık olmadan çok kızdırmayın.
- Balıkları tavaya dizerken yağın ısısı düşer ve balıklar yağ çeker. Bu nedenle tek seferde pişirmeden birkaç defada pişirebilirsiniz.
- Balıklar altın sarısı rengini aldığında piştiğini anlayabilirsiniz.