İçeriğe geç
Ana sayfa » Kişisel Gelişim » Balık Nasıl Kızartılır?

Balık Nasıl Kızartılır?

    Her balığın yağ oranı ve büyüklüğüne göre uygun bir pişirme şekli mevcuttur. Aynı zamanda pişirme sırasında ihtiyaç duyulan omega-3 yağ asitlerinin korunması da büyük bir önem taşır. Balık nasıl kızartılır aşamalarıyla şu şekildedir:

    • Balıkları yıkayarak suyunu tamamen süzdükten sonra yağlayıp unlayabilirsiniz. Böylece daha az yağ çeker.
    • Balıkları tavaya koymadan önce yağı iyice kızdırın, kızgın olmayan yağda erkenden bırakılan balıklar daha fazla yağ çekecektir.
    • Bol ve kızgın yağda kızartmaya başlayabilirsiniz fakat yağ içerisinde balık olmadan çok kızdırmayın.
    • Balıkları tavaya dizerken yağın ısısı düşer ve balıklar yağ çeker. Bu nedenle tek seferde pişirmeden birkaç defada pişirebilirsiniz.
    • Balıklar altın sarısı rengini aldığında piştiğini anlayabilirsiniz.
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.