İçeriğe geç

Beyin Nasıl Pişirilir?

    Bir sakatat türü olan beyin, pişirilmesi kolay yemeklerden biridir. Aynı zamanda yapısından kaynaklı hassas olduğu için pişirme aşamasında dikkat edilmesi gerekir. Eğer beyin tek olarak pişirilecekse tek gereken beyindir. Bunun dışında sote yapar gibi istenen malzemeler kullanılır. Beyin nasıl pişiriliraşamalarıyla:

    • Beyinler suda bekletilir ve detaylı bir şekilde yıkanır.
    • Sıcak tuzlu su içerisine sirke katarak kaynatın ve beyni su içerisinde haşlamaya bırakın.
    • Yaklaşık olarak 25 dakika haşlayın ve beyni sudan çıkarın.
    • Buzlu su içine alarak şoklayın.
    • Zarlarından nazikçe ayırın, duruma göre dilimleyin.
    • Bu şekilde hazırlanan beyni salata ve çeşitli soslarla karıştırabilirsiniz. Diğer sakatat türleriyle beraber harmanlayabilir, söğüş tarzında dürüm içerisinde de kullanabilirsiniz.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.