Beyti kebabı tarifi için gereken malzemeler, 2 adet yufka, 400 gram kıyma, 1 adet yumurta ve 1 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 1/2 çay bardağı galeta unu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı pul biber, 2-3 yemek kaşığı tereyağı gerekiyor. Sosu için 1 su bardağı domates rendesi, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber gerekiyor. Beyti kebap nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Yumurta, doğan ve sarımsağı rondodan geçirin.
- Yoğurma kabı içine kıyma, galeta unu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar geçirin.
- Karışımı iyice yoğurun ve fırın tepsisi üzerine pişirme kâğıdı sererek köftelere yassı ve uzun şekil vererek tepsiye dizin.
- Köfteleri 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzerine kızarıncaya kadar pişirin.
- Köfteler pişince yarım yufkayı, tezgâh üzerine açarak üzerine eritilen tereyağı sürün.
- Pişen köftelerin üzerine boşluk olmayacak şekilde yufka serin. Yufka üzerine tereyağı sürerek tekrar fırına koyun.
- Beyti sosu için tereyağını eritin, üzerine domates rendesi ekleyin ve birkaç dakika kaynatın.
- İçine karabiber ve tuz ekleyin ve ocaktan alın. Kızaran beytilerin üzerine sosunu dökün ve yoğurtla birlikte servis edin.
