İçeriğe geç

Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?

    Beyti kebabı tarifi için gereken malzemeler, 2 adet yufka, 400 gram kıyma, 1 adet yumurta ve 1 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 1/2 çay bardağı galeta unu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı pul biber, 2-3 yemek kaşığı tereyağı gerekiyor. Sosu için 1 su bardağı domates rendesi, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber gerekiyor. Beyti kebap nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Yumurta, doğan ve sarımsağı rondodan geçirin.
    • Yoğurma kabı içine kıyma, galeta unu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar geçirin.
    • Karışımı iyice yoğurun ve fırın tepsisi üzerine pişirme kâğıdı sererek köftelere yassı ve uzun şekil vererek tepsiye dizin.
    • Köfteleri 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzerine kızarıncaya kadar pişirin.
    • Köfteler pişince yarım yufkayı, tezgâh üzerine açarak üzerine eritilen tereyağı sürün.
    • Pişen köftelerin üzerine boşluk olmayacak şekilde yufka serin. Yufka üzerine tereyağı sürerek tekrar fırına koyun.
    • Beyti sosu için tereyağını eritin, üzerine domates rendesi ekleyin ve birkaç dakika kaynatın.
    • İçine karabiber ve tuz ekleyin ve ocaktan alın. Kızaran beytilerin üzerine sosunu dökün ve yoğurtla birlikte servis edin.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.