Biftek pişirmek için şu adımları izleyebilirsiniz: Etin Hazırlanması: Bifteği buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında bekletin, bu işlem yaklaşık 30 dakika sürmelidir. Etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber sürün. Tavada Pişirme: Yüksek ısıya ulaşan tavaya eti koyun. Mühürleme işlemi her iki taraf için de üçer dakika sürer. Daha sonra eti orta ateşte iyice pişirebilirsiniz. Fırında Pişirme: Fırında pişirmek için bifteği önceden tavada mühürleyin, ardından önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına koyarak 1,5 saat kadar pişirin. Alternatif Yöntemler: Tencerede pişirmek için tencereye zeytinyağı koyarak yüksek ateşte etin her iki tarafını da mühürleyin, ardından ocağın altını kısıp baharatlayarak pişirin. Pişirme sırasında dikkat edilmesi gerekenler: Eti dövdürmeyin ve pişirme esnasında sadece maşa kullanın. Çatal veya bıçak gibi kesici aletler kullanılırsa, et pişme esnasında suyunu kaybedeceği için sertleşir.