İçeriğe geç
Ana sayfa » Kişisel Gelişim » Kelle Paça Nasıl Yapılır?

Kelle Paça Nasıl Yapılır?

    Kelle Paça Nasıl Yapılır

    Kelle paça bir çorba çeşidi olup birçok hastalığın düşmanıdır. Kelle paça çorbası tam bir vitamin deposudur hastalıkların düşmanı olmasının büyük sebebi de budur. Kelle paça tadı güzel olmakla beraber hazırlaması zor ve ağır kokulu bir çorbadır. Direnç arttıran bu çorbanın tarifi şöyledir.

    Kelle paça çorbasını yapmak için 1 adet hayvan kellesi gerekmektedir koyun kellesi olursa iyi olur. 1 adet koyun kellesi alınır kasaptan veya kurbandan kalan kelle olabilir. Bu koyun kellesi kaynatılmalıdır kaynatılmadan önce kelle yıkanır ve koyulacak boyutunda bir tencere alınır tencere de yıkandıktan sonra yıkanan kelle tencerenin içine koyulur. Tencerenin içine koyulan kellenin üzerine bir buçuk litre su eklenip kaynamaya bırakılır.

    Ocağa koyulan tencere kelle iyice tamamen haşlanana kadar kaynatılır. Bu işlem bir saati geçebilir. Kelle iyice haşlandıktan sonra ocaktan tencere alınır ve tencerenin içinden kelle çıkarılıp büyük bir kaba boşaltılarak orada soğumaya bırakılır.

    Soğumaya bırakılan kelle kontrol edilir ve soğuduğundan emin olunduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Küçük parçalara ayrılan et parçaları başka bir kaba alınarak bekletilir. Kelle etleri beklerken kelleden kalan su ile sosu yapılır.

    Sos için bir kaşık margarin ve iki kaşık sıvı yağ bir sos kabına alınır. Yağ biraz kızdıktan sonra bir yemek kaşığı un koyulur ve kavrulur. Kavrulan unun üzerine biraz kelle suyundan eklenir ve onun üzerine 2 diş kadar sarımsak dövülür. Sonra istenilen baharat atılarak homojen karışım elde edilir bu homojen karışım kelle suyuna eklenerek karıştırılır sonra etler eklenilir ve ocağın altı açılarak kaynamaya bırakılır. Kaynatıldıktan sonra servis edilir.

    Servisin sıcak yapılması önemlidir ayrıca yanında da sarımsak tercih edilebilir. Afiyet olsun 🙂

    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.